maanantai 8. huhtikuuta 2013

Beauty Balance

Bea eli Beauty tuli mulle aika yllättävällä tavalla kesällä 2009. Olin kesken eroa tyttäreni isän kanssa, ja hain kai vähän lohtua tästä ihanasta tammasta, vähän kyllä pelotti ottaa vastaan tuntematonta hevosta, josta ei ollut nähnyt edes kuvaa, mutta hyvin siinä onneksi kävi sen suhteen..
Bea oli hyvin kuuliainen nuori tamma, ja siitä tulikin kelpo ratsu, hyppäsikin paremmin kuin Blacken, maastossa oli alkuun vähän pystyynhyppäämistä ja jäkittämistä, mutta kun muutaman kerran käytiin yksikseen ja yhdessäkin, jos sain toiselle hevoselle ratsastajaa mukaan, niin alkoi sekin sujumaan hienosti :)
Black ja Beauty olivat kuin paita ja peppu, ei voinut tehdä mitään itsekseen, Beaa joutuikin alkuun jättämään talliin kun kävi Blackenilla ratsastamassa, mutta oppi se senkin, etä kaveri tulee aina takaisin, ja pystyi pitämään ulkona sitten :) Laitumellakin oli paljon hevosia, mutta tämä parivaljakko pitivät yhtä koko ajan <3

ensitapaaminen <3








Beauty oli tosi lempeä luonteeltaan, tykkäsi ihmisistä ja hevosistakin, tuli kaikkien kanssa toimeen ja oli kiltti hoitaa ja ratsastaa, ja aivan ihana pienen tyttäreni kanssa <3





Kuitenkin jouduin eron ja erittäin rankan talven päätteeksi muuttamaan pois vuokraamastani talosta, ja koska kerrostaloon ei voi hevosia viedä, eikä ollut rahaa laittaa tallivuokriin, niin päätin myydä Beautyn. Löysin sille potenttiaalisen ostajan, todella mukavan ja asiantuntevan oloisen naisen joka oli suunnitellut käyvänsä valmennuksillakin - olin tohkeissani kun tamma pääsisi hyvään kotiin, tehtiin tammasta osamaksu- ja ylläpitosopimukset, kauppakirja tehtäisiin kun kauppahinta olisi kokonaan maksettu.



No. Tamma lähti maaliskuussa, ensimmäinen erä tuli sovitusti, mutta seuraavia ei kuulunut, tamman kuulumisia sen sijaan tuli sovitusti, ja joitain kuviakin, huhtikuussa kävin tammaa kengittämässä, ja kaikki vaikutti olevan kohdallaan, joskin talliporukka hieman vaisua (mikä nyt ratsutalleilla on aika yleistä) Rahaa en edelleenkään saanut, ja tehtiin uusi maksusopimus, mutta aina oli jotakin estettä, oli sairaalareissua, hammaslääkäriä ja kaikennäköistä, sitten ei ollut kesäkuussa aikaa kengitykseenkään, tai aikataulumme siis eivät sopineet yhteen, toivoin että hän palkkaa toisen kengittäjän.. Loppukesästä, elokuussa minulle ilmoitettiin tämän 'ostajan' toimesta että hän odottaa kaksosia, ja joutuu olemaan vuodelevossa loppuraskauden, hän maksaa tallivuokran, jos otan Bean 'kotiin' talven yli ja sovittiin hakupäivä.
Menin sitten tutun tallinpitäjän kanssa hakemaan Bean elokuisena perjantaina. Tamma oli pienellä laidunlohkolla, usean muun tamman kanssa, laidun oli tietty kokonaan syöty jo, mutta hevoset olivat hyvässä kunnossa, saivat lisäheinää.. (kengitetty sitä ei oltu huhtikuun jälkeen, pari kenkää oli jäljellä ylipitkissä kavioissa) Hakiessani tamman laitumelta, kuskini löysi tämän tallin omistajan, joka oli suurin piirtein estämässä meitä lähtemästä - Hevosesta kun oli kaikki tallivuokrat puolelta vuodelta maksamatta! Lisäksi saatiin kuulla että 'ostaja' ei ollut ikinä käynyt tamman selässä, toinen tyttö oli kyllä keväällä sillä vähän ratsastanut, mutta huhtikuun jälkeen kukaan ei ollut sitä käynyt edes katsomassa! Seuraavalle maanantaille oli sovittu eläinsuojelun kanssa että hevosta haetaan sieltä pois heitteillejätön vuoksi!
Onneksi saatiin hevonen mukaamme ja ihana tammani pääsi kotiin, se olikin aivan tohkeissaan kaikesta huomiosta ja ruoasta - sille saatiin hoitaja, ja sovittiin tallinpitäjän kanssa kaupoistakin..
Mutta kuukausi siinä meni, ja tamma sekosi - siis ihan täysin. Sitä ei voinut pitää tallissa, kun potki karsinaa rikki, tarhassa oli pakko pitää yksin, ja kaukana muista hevosista, se yritti tulla tarhasta läpikin jos meni hevosia ohi, se ei hyväksynyt selkään muita kuin minut, ja tunneillakin kun kävi, niin oli ollut kuuro avuille, ja keskittynyt vaan muihin hevosiin, miten päästä joko potkimaan tai puremaan! Katsottiin tilannetta pari viikkoa, mutta päädyttiin sitten lopetukseen, koska tallin omistaja ei halunnut hevosta siellä pitää kun oli vaaraksi kaikille, eikä minulla ollut mahdollista pitää sitä muuallakaan (vielä kun sitä ilmeisesti olisi pitänyt pitää yksikseen)
Siinä oli sitten itkuista porukkaa tallilla, minä ja hoitajansa siis, mutta saatoin Beautyn loppuun asti vihreimmille laitumille, ja tiedän näin että se lähti hyvillä mielin. Sitä ei edes jännittänyt vieraat miehet ja paikka, katsoi minua vain rauhallisella katseella, kuin kiittäen <3








Rakas Beauty tulee aina olemaan sydämmessäni, ja olenkin nykyään paljon tarkempi jos annan hevostani johonkin, joko ylläpitoon, tai myyntiin. Vähän tarvii kai taustoja koittaa selvittää, mutta ei se käy niin helposti, yksityishenkilöt eivät pääse esim eläinsuojelurikosrekisteriin! Ja jälkeenpäin olen saanut kuulla, että tästä naisesta oli tehty ennenkin eläinsuojeluilmoituksia, ja ettei tämä ollut eka kerta kuin juuri näin kävi :(

Beautyn muistolle on tehty tämäkin video





Rakas <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti