tiistai 20. maaliskuuta 2012

Pinkin klinikka

Kirjoitan nyt tällaisen pläjäyksen tänne väliin, ettei lukija (lukijat?) kyllästyisi, jos kirjoittelen pelkästään Blackenin epäonnesta ;)

Kävin siis sunnuntaina 18.3.12 Seuran maneesilla seuraamassa Pia (Pinkki) Varjosen kouluklinikkaa, en ollut ihan varma että mitä mua siellä odottaa, onkohan se jotain tylsää jaarittelua kouluratsastuksesta, vai onko onnistuttu tekemään mielenkiintoisen konseptin, josta jopa minä voisin jotakin omaksua?
Koskaan ennen en siis ole käynyt tällaisessa 'klinikassa' se oli siis eräänlainen luento, jota oli havainnollistettu ns. malliratsukoilla..

Luento oli todella mielenkiintoinen, ja opin taas uutta, osa asioista olivat täysin tiedossa jo, mutta unohduksissa, tai sitten en vaan ole ajatellut kuinka tärkeitä ne oikeesti on ;) Uutena asiana opin, että hevosen kuuluu käyttää vatsalihaksiaan ratsastuksessa, ja johan järki sen sanoo, että ei se voi kantaa itsensä, saatikka ratsastajaa, ilman vatsalihasten apua.. Mutta kuinka moni tulee edes ajatelleeksi tätä? en ainakaan minä -ennen. Ratsastajankin pitää käyttää tosi paljon vatsalihaksiaan, ei saa ratsastaa ns käsillä, eikä saa puristautua satulaan/hevosen kylkiin kiinni pohkeillaan..

Kyllähän minä olen nähnyt, kuinka jotkut hevoset vetävät vatsan sisään ratsastaessa, sen näkee varsin hyvin etenkin jos kyseessä on varsonut tamma, jonka vatsapeitteet ovat oikeesti löystyneet, ja vatsa normaalisti roikkuu...
Ja tiedän että ratsastajan PITÄISI koko ajan vetää omia vatsalihaksiaan sisään..

Hevostahan pystyy jarruttamaankin vatsalihaksillaan! ;) Ja hevosta joka kulkee kuono pystyssä, saa helpostikin oikeaan muotoon, keskittymällä vatsalihaksiin, ja kaulalihaksiin.

Keskittyminen on kaiken A & O kouluratsastuksessa(kin)

Tämä nyt ei ollu mikään varsinainen yhteenveto klinikasta tms, vaan tälläin kirjoitus johon keräsin omia ajatuksiani asiasta, koska siinä heräsi kyllä paljon ajatuksia, ja kokeilunhalua :)

Sain tästä luennosta paljon hyödyllisiä 'työkaluja' ja odotan todella innossani, että jaksaisin kokeilla käytännössä, olen siis ollut jo monta päivää kovassa kuumeessa ja flunssassa, eikä ole käynyt mielessäkään käydä ratsastamassa, mutta ehkä minä tänään jaksaisin?

Valitettavasti en ottanut luennolle kameraa mukaan, joten kuvia ei ole :/

1 kommentti:

  1. Toivottavasti täällä olis miun lisäksi muitakin lukijoita :D Vähän hassua, jos luen tätä siun blogia yksistään. Hih ^_^ Kiva, että oot saanu uusia eväitä tuolta luennolta :)

    VastaaPoista