maanantai 2. marraskuuta 2015

Tasapaino

Fasu siis lopetettiin helmikuussa ja jäljelle jäi jalkavikainen Paola sekä pöljä Peppi.. kevät oli siis aika rauhallinen - Paola liikutettiin käynnissä, ja Peppi ajettiin silloin tällöin. Toukokuussa Peppi meni muualle laiduntamaan, ja Paola jäi kotiin odottamaan kiimoja sekä siemennystä. .. No, huonosti näytti kiimat, siemennettiin kesän aikana 4 kertaa kahdesta oriista, mutta tyhjäksi jäi :( hyvä puoli on, että jalat ovat nyt aika lailla kunnossa.  Normaali liikunta on siis nyt, mutta ei esteitä. Varsinaista syytä ontumisiin ei koskaan löydetty, mutta eletään nyt sen mukaan miten kestää liikkumista, eikä tutkita sen kummemmin - vanhalla hevosella kuitenkin kulumaa jonkin verran joka tapauksessa.
Peppi tuli syyskuun lopulla kotiin laitumelta, ja on nyt jonkin verran ajettu sekä selässäkin käyty silloin tällöin. Lähinnä liikutaan nyt kentällä sekä kotinurkilla, kun en yksin viitti maastoon lähteä sillä..
Siirryttiin vapaaseen heinään, mutta jouduin luopumaan siitäkin jo kun syövät kilpaa, eivätkä liiku tarhassa lainkaan - nyt siis annostelen heinät tarhaankin - enemmän työtä, mutta terveellisempää hevosille.. niillä on kuitenkin uusi, iso metsätarha jossa paljon tekemistä ja jopa syötävää vähän.  :)

3 kommenttia:

  1. Moi! Selailin juuri blogiasi ja huomasin että teillä on ollut tuo Aapo niminen poni! Se poni valiettavasti oli mennyt kiertoon.. Aapo tai meillä oli Kunkku, niin tuli meille kesäksi. Poni oli oikea hurmuri! Tosiaan oli vielä vähän orimainen muitten ponien kanssa ja ihastui kanssa Nappis shetuun ;) Mutta sitten kesällä tämä puoliylläpitoponi, joka oli mulla aikeissa ostaakkin niin myytiin :( En kyllä nykyisin tiedä missä poni asustaa mutta meillä oli kesän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Kiva kuulla välillä Aapostakin jotakin :) mä tiedän että kuka sen multa osti, joutui myymään sen, ja että sieltä (olikohan tervamäen tallli?) se on mennyt sitten johonkin, mutta omistaja ei ollut ainakaan viimeeksi ajan tasalla hippoksessa :/

      Poista
    2. Hei. Kiva kuulla välillä Aapostakin jotakin :) mä tiedän että kuka sen multa osti, joutui myymään sen, ja että sieltä (olikohan tervamäen tallli?) se on mennyt sitten johonkin, mutta omistaja ei ollut ainakaan viimeeksi ajan tasalla hippoksessa :/

      Poista