perjantai 3. lokakuuta 2014

joo..

Vähän laiskasti olen kirjoitellut.. Fasun juttuja löytyy edelleen parhaiten omasta facebook-sivuilta (facebook.com/fasupala) ja myös Pepillä on siellä nyt omat sivut (facebook.com/peppipoppix)

 Meillä on ollut kesä niin täynnä ohjelmaa, että ei vaan yksinkertaisesti ole ehtinyt istua koneen ääreen.. (kaikki kesän kuvatkin ovat vielä kameran kortilla..) jotain kännykuvia koitan tänne nyt laitella kuitenkin :p

Fasulla selvisi siis alkukesästä syy, miksi välillä on ep, miksi peitsaa välillä herkemmin ja miksi ei laukka aina rullaa sekä miksi on niin hankalaa nostaa takajalkoja/pitää niitä ylhäällä vuolun/kengityksen ajan, miksi kuluttaa varpaat puhki... (Tämäkin olisi ollut hyvä tietää ennen kuin osti hevosen, arvaa kuka jatkossa aina taivuttaa hevosta ennen ostoa?)
Fasulla on siis takapolvissa vikaa, nivelrikkoa/kulumaa tms, luultavasti rakenteellinen/synnynnäinen vika.. Kestää siis käyttöä jonkin verran, mutta ei enää aktiivista kisakäyttöä, pieniä luokkia voi varmasti hypätä enemmänkin, koska niistä ei ole oireillut, mutta 80cm vain välillä.. Harmi sinällään kun hevonen mielellään hyppäisi yli metrisiäkin esteitä ja on parhaillaan teknisesti noin 80cm esteillä - pikkuesteet hyppää leikiten (tai laukkaa vaan yli)
Kipulääkkeillä en ala sitä pitämään, käytetään minkä käytetään ja lepoa tarpeen mukaan, on se nyt kuitenkin kiltti ja hyvä terapiaratsu, sekä hyvä Pepin treenikaveri kärryillä.. Rakas pullaponini <3




Peppi on saanut kesän 'fiksuuntua laitumella' Kunnes se sai häädön sieltä, ja jatkoi kotona tarhailua.. (karkasi aidoista jatkuvasti mm orilaitumelle) Loppukesästä kävin sen selässä ilman satulaa, ja tätä tapaa on jatkettu, poni ei välitä, ja tottuu samalla siihen että joku siellä istuu ja heiluu :) Ei tule sitten järkytyksenä, kun pitäisi oikeesti ruveta ratsastamaan <3 Pepin kärrytkin alkaisi olemaan kohta valmiit, ja sen kunniaksi koitettiin pitkästä aikaa aisattaa ponia - laitettiin Fasun isot kärryt perään, ja sehän meni tosi hyvin! Poni ei edes hepuloinut!! <3



Fasun tilanteesta johtuen meille tuli ylläpitoon nuori tamma ''Lottis''. Kaunis ja hyväliikkeinen iso poni, mutta aika vähän koulutettu (selässä käyty sekä juoksuteltu) Alkuun tehtiin selväksi, kuka täällä määrää, ja sitten piti nousta selkään hetkeksi.. Hetki jäi lyhyeksi kun ratsastaja lensi kaaressa niin nopeasti, ettei oikein kukaan tiedä mitä kävi :( tästä johtuen tuli aikamoinen takapakki, ja tehtiin pitkään hommaa taas luottamuksen suhteen (minä taisin pelästyä ratsastajaa enemmän), sekä uusia tarhausjärjestelyjä, koska Fasukin vaistosi jotain, ja oli suoraan sanoen vaarallista viedä heiniä hevosille kun kolme toisiaan potkivaa pöljää pyörii jaloissa.. Lottis pelkäsi satulaa/satulointia/satulavyötä niin kovasti, että meni joku pari viikkoa ennen kuin sain sille edes pädin selkään kiinni (sitä se sitten pukitteli tarhassa tovin, eikä sitä olisi saanut ottaa enää poiskaan) No, tästä vajaa viikko eteenpäin sain hankittua 'huonon' satulan neidille, joka ei kärsisi siitä jos sen heittää maahan tai hinkkaa täydessä vaudissa puuhun jne.. Ja arvaa mitä? Neiti hyväksyi tämän 'uuden' satulan, ja nyt se on jo ihan hyvä satuloida!
Viikon verran on nyt satuloitu lähes päivittäin, ja loimitettu myös (loimi on tavallaan pelottavampi kuin satula!)
Seuraavaksi aletaan taluttamaan satula selässä, ja sitten lisätään jalustimet, ja sitten pitäisi saada joku sinne selkään, joku joka ei pelkää ja joka pysyy vaikka pukittelisikin.. (ehkä heinäpaali tms ensin)
Ehkä tästä vielä tulee mulle käyttöponi? ihana se on kuitenkin, omalla tavallaan <3
Edetään ponin tahtia, ja toivotaan ettei tule lisää takapakkia, nyt alkaisi olemaan kuitenkin neidilläkin säännöt aika selvillä (ei saa kävellä yli, eikä tarvi pienistä hermoilla)
Kenttä on hetken poissa käytöstä, joten työskennellään tallissa, pihalla ja tiellä, tarha on turhan liukas..







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti