sunnuntai 27. toukokuuta 2012

kisoja!

Hiukan päivitystä edelliseen lienee tarpeen.. Blackenin jaloissa ei ole mitään hälyttävää, syy ontumseen oli etusissa arat kavionpohjat, ja pohjalliset auttavat siihen, kesän lopussa sitten toivon mukaan normikenkään taas, takasessa syy oli loppukevään kaviovamma, josta aiheutui painetta kavioon, ja se parani heti kun 'avattiin' ts tehtiin tilaa kavion kasvulle..
Heppa ei siis ole nyt ontunut 1,5 viikkoon yhtään, ja noin viikko sitten saatiin lupa normikäyttöön jos ei arista, ja eihän se ole aristanut :) aika rauhassa ollaan tää viikko menty, alkuviikosta koitin että hyppääkö, ja sehän pomppas, eikä jalkoihin tullut mitään siitäkään, niin ilmoitin sitten kevään viimeisiin kisoihin, jotka olivat siis tänään, olin ilmoittanut Aapon match show:hun tälle päivälle, mutta liika myöhään, niin ei mahduttu mukaan, joten päätettiin sitten mennä estekisoihin sen sijaan, ja siis Aapokin pääsi mukaan!

Aapo oli ensimmäistä kertaa kisapaikalla, ensimmäistä kertaa kentällä monen hevosen kanssa (tietääkseni) ekaa kertaa maneesissa,  ja ekaa kertaa hyppäämässä oikeeta rataa!
Kokemusta lähdettiin hakemaan, ja katsomaan, miten poni osaa kisapaikalla käyttäytyä, ja miten reagoi Jatilan värikkäisiin esteisiin.. Ja ponihan käyttäytyi oikein mallikkaasti, niinkuin nuori ori, mutta käsissä pysyi koko ajan, ei päässy potkimaan ketään, ja hyppäs esteet kuin vanha konkari!
Luokka oli ristikkoluokka, Aapolle tuli yksi pudotus, johtuen hitaasta hypystä, mutta muuten oli tosi hyvä! ei epäröinyt yhtään, pikkasen yritti niskuroida jossain välissä, mutta lakkas heti kun tajus että ei se auta ;)
Ponilla on siis ainakin todella hyvät kisahermot! =) vaikka muuten riehuu minkä kerkeää...
Sitä rupeaa miettimään, että jos se oli noin rauhallinen oriina, niin minkälainen se on sitten syksyllä, ruunana? <3




Verryttelyssä
Blacken oli aamusta alkaen kisapaikalla, ja varmaan rauhallisin kaikista, hän ei jaksanut turhaan hötkyillä tällä kertaa, tosin, en minäkään kerennyt jännittää, kun keskityin Aapoon enemmänkin.. Meillähän on siis yhden hevosen koppi, ja vietiin yhden kerrallaan, Black ekana, koska se on rauhallisempi, vaikka Aapo starttaskin ennen sitä, ja sitten Aapo perässä, joka meni tosi hyvin koppiinkin.. Aapo oli paikalla just sen verran minkä oli pakko, verryttely&suoritus, ja sitten pääsi takaisin kotiin. Mun mies tuli vähäksi aikaa vahtimaan Blackenia, ja vei sitten ponin kotiin, niin pystyttiin keskittymään Blackeniin täysin loppuajan. :)

Blackenilla hypättiin 70-80cm ja voitettiin, vaikka se meni tänään tosi hillitysti, ei painanut yhtään kädelle, paitsi ehkä vähän uusinnassa, kun ei voinut ymmärtää, miksi piti pysähtyä välissä :D
En siis lähtenyt tänään edes hakemaan sijoitusta, vaan yritin vaan saada sitä hyppäämään rauhassa, ja olemaan hallinnassani koko ajan, ja kerrankin ei ole kädet kipeinä suorituksen jälkeen ;) Verryttey tapahtui kävelynä, sekä ravina kentällä, sekä yksi hyppy kumpaakin verryttelyestettä, ja verryttely oli siis tänään kentällä, ja kisat maneesissa, joten heppa ei edes nähnyt rataa ennen suoritusta!
Olen ottanut taas martingaalit käyttöön, kun se vähän viskoo päätään välillä liian ylös, ja sitten käytin nyt Baucher-kuolaimet sillä, ja ne tuntuivat ainakin nyt tosi toimivilta, ei pysty laittamaan kieltään ainakaan väärälle puolelle :P


Verryttelyokseri






Olen siis molempiin hevoseeni nyt e-ri-tt-äin tyytyväinen!

Nii ja Blackenin jalat eivät olleet moksiskaan kisoista, mutta treenit jatkuvat vielä aika rauhallisina, huomenna köpötellään varmaan ilman satulaa ja sitä rataa ;) Opettajammekin on reissussa, niin ei varmaan tulevalla viikolla ole edes tuntia tiedossa..
Black on nyt kuitenkin varmuuden vuoksi saanut Laserhoitoa jalkoihinsa jo kolme kertaa, ja viimeinen kerta olisi tulevana keskiviikkona. En ole oikeastaan huomannut siitä mitään vaikutusta, mutta ei se haitaksikaan ole ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti